O mnie

Moje zdjęcie
Pianist, Fashionist, Blogger, Personal Shopper

poniedziałek, 1 października 2012

Cream of Pumpkin

Parę dni temu miałam okazję po raz pierwszy spróbować kremu z dyni. W sumie poza pestkami nigdy wcześniej nie jadłam dyni... Krem okazał się przepyszny dlatego na drugi dzień pojechałam po dynię i zrobiłam cały gar :) Przepis jest bardzo prosty i całe wykonanie trwało raptem 30 minut. Jakby ktoś był zainteresowany pyszną, rozgrzewającą, jesienną zupą to podaję przepis :
1 kg dyni
2 cebule
1 l bulionu warzywnego
kurkuma 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
kminek mielony 1 łyżeczka
papryka ostra 1 łyżeczka
sól, pieprz
2 serki topione
śmietana
1. Dynię obrać, dynię i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Jak zmięknie zblendować, dodać bulion, wszystkie przyprawy, serki, jeszcze raz wszystko zblendować, zagotować i voila:) Podawać z łyżką śmietany! 
Bon apetit :)

A few days ago I had the first opportunity to try the cream of pumpkin. In total, out of the pumpkin seeds I've never eaten pumpkin ... The cream was delicious so the other day I went to the pumpkin, and I did the whole pot :) The recipe is very simple and all of a sudden the whole performance lasted 30 minutes. As if someone is interest in a delicious, warming, autumn soup that I've included the recipe:
1 kg pumpkin
2 onions
1 liter of vegetable stock
1 teaspoon of turmeric
1 teaspoon coriander
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon cayenne pepper
salt and pepper
2 processed cheese
sour cream
First Peel squash, pumpkin and onion, cut into cubes and fry. How mush softened, add the broth, all the spices, cheese, mush everything again, bring to the boil and voila :) Serve with a spoonful of sour cream!
Bon Apetit :)











Buty/Shoes - Atmosphere
Leggins - H&M
Bluzka/Blouse - Stradivarius
Torebka/Bag - Mohito




7 komentarzy: